Book tid Ring mig op Kontakt

Akupunktur hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Randers

Vil du have en behandlingsmetode, der er effektiv og hurtig virkende? Så er akupunktur det helt rigtige valg.

En af de behandlingsmetoder, der har vist størst fremgang i Vesten, er akupunkturbehandling. Det er en meget effektiv og nænsom behandlingsmetode til rigtig mange lidelser i vores krop. Hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Randers får du akupunktur af specialuddannede fysioterapeuter og osteopater i netop denne behandlingsmetode.
Vi bruger ofte akupunkturen som en kombinationsbehandling med den traditionelle fysioterapeutiske eller osteopatiske behandling. Herved højnes effekten af behandlingen betydeligt. Vi giver derved vores patienter langt større muligheder for at blive deres smerte- og skadesproblematik kvit langt hurtigere end ved andre behandlingskoncepter. 

Akupunktur - effektivt mod mange lidelser

Hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Randers har vi stor erfaring i at fjerne smerter med akupunktur. Det gælder især følgende lidelser:

  • Slidgigt
  • Rygsmerter
  • Hovedpine og migræne
  • Knæsmerter 
  • Idrætsskader i den akutte fase
  • Kroniske smerter

Akupunkturens helbredende kræfter

Akupunktur er en del af den traditionelle kinesiske medicin, som er et omfattende medicinsk system med en historie, der går tusinder af år tilbage. 

Akupunktur bygger på den teori, at sygdom og fysiske skavanker opstår på grund af energimæssige ubalancer i kroppen. 

Disse kan korrigeres og behandles ved at stikke specielle nåle ind i særlige veldefinerede punkter gennem huden. Hermed sætter man gang i kroppens egne helbredende kræfter. 

Sådan foregår et akupunkturforløb 

Ved et typisk behandlingsforløb hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati vil behandleren/akupunktøren stille en diagnose ud fra en grundig undersøgelse. Herefter udvælges de punkter, der har relevans og kan afhjælpe patientens gener. Ved selve behandlingen fører akupunktøren tynde, sterile nåle gennem huden og ind i de særligt udvalgte punkter. Antallet af nåle, der anvendes pr. behandling vil variere ud fra hver problematik. Når patienter får akupunktur i Randers, vil de typisk ligge ned under behandlingen. Men der kan være tilfælde, hvor det er nødvendigt at lade patienten sidde op.

Behandlingen vil typisk vare ca. 20 min. Ud over den traditionelle behandling kan man gøre brug af forskellige former for hjælpemidler for at forstærke behandlingsresultatet. Det kan bl.a. være elektrisk stimulans (elektro-akupunktur) eller laserbehandling brugt på relevante punkter. Ved behandling af børn eller patienter der har nåleskræk bruges i nogle tilfælde laserbehandling i stedet for akupunkturnåle. Ved behandling af børn bruges ofte mindre nåle end ved normalt behandlingsforløb.

Akupunktur giver velbehag og afslapning

Den kropslige reaktion på behandlingen kan variere fra ekstrem afslappelse til oplevelsen af forøget energi og velvære. Men det er især efter de første behandlinger almindeligt at opleve udbredt træthed nogle timer efter behandlingen. For at undgå overførsel af sygdomme og bakterier bruges der i dag udelukkende sterile engangsnåle. Derfor anses for at være en meget sikker teknik, når den udøves korrekt.

Hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati vil behandlingsomfanget og antallet af behandlinger afhænge af lidelsens omfang og art. Der vil typisk gå 5-8 akupunkturbehandlinger, før man kan se resultatet af disse.

Som startbehandling vil man modtage 2-3 behandlinger om ugen. Herefter vil intervallet falde, så det kun modtages en gang ugentligt. Herefter modtages behandling hver 14. dag eller en gang om måneden, indtil symptomerne er helt væk. 

Bestil en tid allerede i dag på tlf. 8643 3344 eller ved hjælp af online booking.