Book tid Ring mig op Kontakt

Fordøjelsesproblemer påvirker ens hverdag

Fordøjelsesproblemer kan være en daglig udfordring for mange. Det kan påvirke alt fra energiniveau og føre til kroniske problemer. Mens moderne medicin ofte tilbyder forskellige muligheder for behandling, vælger nogle at vende sig mod akupunktur for at finde lindring.

Akupunktur mod fordøjelsesproblematikker 

I traditionel kinesisk medicin (TCM) anses fordøjelsesproblemer for at være grunden til mange problemer. Når fordøjelsen ikke fungerer, optager kroppen ikke næring på samme måde, og derfor opstår der ubalancer i de forskellige meridianer. Når disse meridianbaner er blokerede eller i ubalance, kan det føre til forskellige helbredsproblemer, herunder fordøjelsesbesvær, oppustethed, diarré, forstoppelse og mavesmerter.

Behandlingen 

Ved at stimulere bestemte punkter på disse meridianbaner kan akupunktøren hjælpe med at regulere funktionen af organer som mave, milt og tarmene, der alle spiller en central rolle i fordøjelsen.

Disse akupunkturbehandlinger er typisk ikke smertefulde, men faktisk meget afslappende for klienten. Behandlingen vil ofte være en blanding af akupunktur og varmeterapi.

Behandlingen gives også til børn, men indebærer ikke nåle. I stedet anvendes en trykpind, akupressur og magnetplastre.

 

Studier påviser en målbar effekt


Som noget forholdsvis nyt er der faktisk flere kliniske studier, der har undersøgt akupunkturens effektivitet i behandlingen af fordøjelsesproblemer. For eksempel har en undersøgelse, offentliggjort i World Journal of Gastroenterology i 2015, påvist, at akupunktur signifikant reducerede symptomer på irritabel tarmsyndrom (IBS) sammenlignet med en placebogruppe.

Et andet eksempel blev offentliggjort i 2013 og omfattede flere kontrollerede studier, der undersøgte akupunkturens effektivitet på kronisk forstoppelse. Dette studie viste også, at akupunktur signifikant forbedrede tarmbevægelser og lindrede symptomer på forstoppelse sammenlignet med flere kontrolgrupper.

Dit alternative supplement


Dette viser, at akupunktur tilbyder en bredere tilgang til behandling af fordøjelsesproblemer samtidig med, at den adresserer underliggende ubalancer i kroppen. Selvom det kan være et effektivt supplement, der hjælper med at forbedre fordøjelsen og fremme generel velvære, anbefaler vi stadig, at man konsulterer en læge, hvis man oplever langvarige eller pludselige mavesmerter. For dem, som søger et alternativt supplement til behandlingen, er akupunktur helt sikkert en af de bedste muligheder.



Skrevet af: 

Jonas Gjerløv

Akupunktur