Book tid Ring mig op Kontakt

Hovedpine - Spændingshovedpine behandling hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati

10% af alle danskere døjer med regelmæssig hovedpine - og mange af disse har ikke kunnet finde hjælp hos lægen eller diverse behandlere. Der er hjælp at hente på Randers Hovedpineklinik i Toldbodgade. Her finder vi årsagen til din hovedpine og får gjort noget effektivt ved det. Vi er nemlig specialister i behandling af spændingshovedpine.

Hvordan føles Spændingshovedpine?

Spændingshovedpine er den mest udbredte hovedpineform. Denne hovedpinetype er lokaliseret i hele hovedet, over begge øjne og/eller i tendingen. 
Spændingshovedpinen er karakteriseret ved en pressende, trykkende smerte af let til moderat intensitet. Den kan virke som et pandebånd eller en hjelm, der strammer.

Hovedpinetyper

Cervicogen hovedpine (Nakke hovedpine):

Denne hovedpinetype er lokaliseret i baghovedet, men kan trække frem mod det ene eller begge sider af hovedet/øjnene som en strammende/pressende fornemmelse. Hovedpineformen opstår pga. en problematik i nakkeleddene eller nedsat styrke og udholdenhed i nakkens muskulatur. Rigtig mange hovedpinetyper stammer fra eller er under indflydelse af nakken. Derfor er nakkens led en af vores fokusområder når vi skal finde løsningen på denne type hovedpine.

Medicinsk afhængig hovedpine:

Et overraskende stort antal hovedpinepatienter spiser diverse smertestillende medicin hver dag. Og netop hyppigheden i indtaget af smertestillende kan i sig selv være med til at vedligeholde hovedpinen. Patienten er kommet ind i en ond cirkel. Her gælder det om at få patienten til at stoppe forbruget af piller samtidig med at man skruer op for behandlingen af den primære hovedpine.

Hvorfor får vi hovedpine

Årsager til hovedpine kan være mange, og der er nødvendigvis ikke kun én årsag til din hovedpine. Kan du nikke genkendende til én eller flere af disse, så kontakt os.

 • Spændingshovedpine opstår ofte af muskelspændinger b.la forårsaget af dårlige arbejdsstillinger eller stress. Hovedpinen frembringes af hjernens overfortolkning af signalerne fra de påvirkede muskler.
 • Det kan opstå p.g.a. af nedsat bevægelighed og problemer omkring led i nakken, kæben, skulderen eller brystryggen.
 • Nærsynethed, hjernerystelse.
 • Overforbrug af smertestillende medicin. Her er det især håndkøbsmedicinen paracetamol, Panodil og pamol som i længerevarende forbrug kan forårsage hovedpine. Tager man smertestillende mere end 15 gange pr måned så har man et overforbrug. Man regner med at mindst hver fjerde tilfælde af kronisk hovedpine skyldes overforbrug af medicin.
 • Man ved at hovedpine ikke kommer fra selve hjernevævet da hjernevævets nerveceller ikke er i stand til at registrere smerte. Smerten kommer derimod fra nogle smerteførende nervetråde, der ligger langs de store blodkar i hjernen. Hovedpinen registreres når disse nervetråde aktiveres, udvides eller irriteres af forskellige grunde. Når Hovedpinen føles som om den ligger i baghovedet og andre gange i panden osv. så skyldes det at smerten følger placeringen og fordelingen af de føromtalte blodkar i hjernen.

Børn og unge får hjælp på Hovedpineklinikken

Randers Hovedpineklinik er en af Østjyllands eneste og mest specialiserede inden for området. Vi oplever stor søgning af børn og unge, der dagligt har hovedpine af næsten kronisk karakter.

Undersøgelser viser at børn i skolealderen har hovedpine ligeså ofte som voksne. Men ofte er det et overset problem da børn kan have svært ved præcist at give udtryk for deres symptomer.

Årsagerne til hovedpine hos børn kan være rigtig mange. Men vi ser en tendens til at det bl.a. kan være følgende:

 • Livsstilen
 • Overdreven brug af computer, tablet og mobil. Her sidder de unge med bøjet nakke over rigtig mange timer dagligt, hvilket presser nakkeled mm.
 • De unge føler sig presset i deres hverdag, der er for hektisk med lektier, venner, fritidsaktiviteter, sociale medier mm.
 • Manglende søvn og afbrudt søvnmønster
 • Dyrker for lidt motion
 • Manglende eller utilstrækkelig indtag af mad/væske til morgen og middag.
 • Overforbrug af smertestillende medicin ( Max. 15 piller pr. måned).

Før første konsultation

For at give os det bedste undersøgelsesgrundlag beder vi dig udfylde et hovedpineskema/smertedagbog i ugerne op til første konsultation på Randers Hovedpineklinik. Det giver os et indblik i dit smertemønster.
Klik på link for at åbne smertediagram og smertedagbog.

Få en tid allerede i dag

Vil du have behandling på en specialklinik for hovedpinelidelser. Så ring 8643 3344 eller book online via hjemmesiden. Hos Randers Hovedpineklinik er du sikker på at få en forklaring på dit problem samt få en effektiv behandlingsplan.

Relevant holdtræning