Book tid Ring mig op Kontakt

Migræne behandling hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati

Omkring 500.000 danskere lider af migræne, hvilket gør det til den 3. største sygdom i Danmark. Mange lever med regelmæssige migræneanfald – nogle endda så kraftige at de virker invaliderende i forbindelse med arbejde og hverdagsliv.

Kontakt Thomsen Fysioterapi og Osteopati og få hjælp hos specialteamet på Randers Hovedpineklinik i Toldbodgade.  

Hvordan føles en migræne

Migræne er ofte lokaliseret i den ene side af hovedet/ansigtet. Man kan under kraftige anfald opleve at migrænen skifter side. Smerten er af voldsom og pulserende karakter. Smerten kan være ledsaget af kvalme, opkastfornemmelse, flimren for øjnene samt overfølsomhed over for lys og høje lyde.
I modsætning til Spændingshovedpine, så forværres migrænen ved bevægelse og fysisk aktivitet. Migræneanfald kan vare fra få timer til flere dage, hvis de ikke behandles.

Migræne deles op i to katagorier.

Migræne uden aura:

Her kommer migræneanfaldet pludseligt og du oplever ingen symptomer inden.

Migræne med aura:

Her får du en forvarsel. Du oplever symptomer ca. 5-20 min. før selve migræneanfaldet. Symptomerne viser sig ofte som synsforstyrrelser i form af flimren for øjnene, grå pletter for øjnene, som stiger i størrelse. Man kan også opleve snurrende fornemmelse i fingrene, lammelser eller talebesvær. Disse aura anfald kan være ubehagelige, men er ikke farlige. Når aura anfaldet er overstået, vil migræneanfaldet typisk bygge sig op lidt efter lidt.

Hvorfor får vi migræne?

Man har svært ved at finde den nøjagtige årsag til migræne. Men man har registreret, at blodkarrene i hjernen trækker sig sammen i aura fasen og udvider sig under selve hovedpinefasen. Og det er formentlig disse ændringer i karrenes diameter, der forårsager migrænesmerten. Under et migræneanfald frigives et signalstof i hjernen. Det medfører en ændring i den nervemæssige kontrol af blodkarrene i hovedet og samtidig en ændring i smertereguleringen.

Undersøgelser viser at forældre, søskende og børn til migrænepatienter har 2-4 gange øget risiko for selv at få migræne.

Migræne kan udløses af:

  • Længerevarende stress
  • Uregelmæssig søvnmønster - søvnmangel
  • Intolerance overfor visse fødevarer ( f.eks kaffe, chokolade og rødvin)
  • Hormonelle forhold

Behandling af migræne

Migrænepatienter er ofte af den opfattelse, at der ikke rigtig er noget at gøre ved deres migræne. Fakta er dog at 70 % af alle migrænepatienter ikke er i den rigtige behandling.

Behandling af migrænepatienter i Danmark er ofte baseret på en medicinsk strategi fra egen læge eller neurolog. (Fx serotonin, Ergotamin, kvalme- og smertestillende medicin kombineret med afslappende medicin).
Denne fremgangsmåde kan med fordel suppleres med en målrettet manuel behandling hos en specialiseret Hovedpineklinik.

Selvom hovedpinetypen migræne er en neurologisk lidelse, så reducerer vi sværhedsgraden og hyppigheden af migræneanfaldene. Det gør vi ved at optimere bevægelighed i nakken, midtryggen, kæben, skulderen samt reducere muskelspændinger på vitale områder.

Før første konsultation

For at give os det bedste undersøgelsesgrundlag beder vi dig udfylde et hovedpineskema/ smertedagbog i ugerne op til første konsultation på Randers Hovedpineklinik. Det giver os et indblik i dit smertemønster.
Klik på link for at åbne smertediagram og smertedagbog.

Få en tid allerede i dag

Hos Randers Hovedpineklinik finder vi årsagen til dine smerter samt giver dig en konkret prognose og behandlingsplan. Vi er ikke mirakelmagere men ekstrem fokuserede håndværkere, der i langt de fleste tilfælde kan bedre dine hovedsmerter og give dig bedre livskvalitet.

I de tilfælde vi vurderer, at din migræne falder uden for vores specialområde - at det er hensigtsmæssig at få lægelig ekspertise ind over. Så foranstalter vi det.  Ring og få en tid på Randers Hovedpineklinik på 8643 3344 eller book online. Så skal vi nok hjælpe dig til en bedre livskvalitet.