Book tid Ring mig op Kontakt

Kolik behandling hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Randers

Græder jeres barn utrøsteligt? Så kan det være, at det lider af kolik, hvilket ifølge undersøgelser rammer næsten hvert femte barn. Som forældre kan I opleve, at jeres barn græder alt for meget og længe. I kan have svært ved at trøste barnet, hvilket ofte resulterer i, at der bliver et meget afbrudt søvnmønster.

Det kan vi gøre noget effektivt ved på Randers Børneklinik i Toldbodgade.

Hvad er kolik?

Kolik er en tilstand, hvor ellers sunde og raske spædbørn har voldsomme og vedvarende grædeture tilsyneladende helt uden grund. Kolik starter oftest, når barnet er et par uger gammelt og fortsætter i op til tre måneder

Kolik siger ikke noget om, hvad der kan være årsag til gråden, idet årsagen kan være mange artede. Man har i mange år været af den opfattelse, at det var problemer i mave-tarmsystemet, der gav ondt i maven.

Nyere forskning viser dog, at det også kan skyldes overfølsomhed, smerter fra led og muskler, problemer fra bevægeapparatet eller et skævt kranie. Videre kan årsagen være en skæv nakke eller nedsat bevægelighed i deres bindevæv. Det kan opstå efter at have ligget skævt i sin mors mave, ved en lang fødsel eller efter kejsersnit.

Osteopatisk kolik behandling på Børneklinikken

Babyer kan ofte behandles for kolikgener med stor succes. Ved første besøg starter vi altid med en meget grundig samtale med forældrene om barnet. Herved får osteopaten et indblik i, hvorfor barnet ofte græder.
Når osteopaten har afdækket alle spørgsmålene, begynder selve undersøgelsen af barnet. Dette foregår afklædt, så barnet kun er iført ble. Barnets umiddelbare bevægelser observeres. Nogle babyer ligger i C-form mens andre ligger med hovedet drejet til den ene side. Nogle babyer kan ikke lide at ligge på maven og ser besværede ud ved hovedløft. 

Osteopaten tjekker barnets bevægelighed ved at bevæge alle store led igennem og mærker efter bevægeindskrænkninger. Som osteopater er vi trænet i at mærke, hvad der føles "normalt", og hvad der føles "unormalt". Vi mærker desuden på bindevævet omkring organerne, idet blodforsyningen og nerveforsyningen til organerne løber igennem dette bindevæv. En god bevægelighed af bindevævet er nødvendigt for en god funktion af organerne. Til sidst mærker vi på kraniet. En fødsel kan være voldsom for et spædbarn, og der kan efterfølgende være spændinger mellem kranieknoglerne.

Vi fjerner dit barns kolik gener

I behandlingen af ​​spædbørn, der lider af kolik, gør vi brug af forskellige sikre og blide osteopatiske behandlingsteknikker. Der behandles bl.a. omkring babyens kranie, nakke, mave og muskler med meget blide mobiliseringer og bevægelser.
Behandlingen er fuldstændig sikker for barnet.

Spædbarnet oplever behandlingerne som afslappende og dejlige og vil ofte falde i søvn under seancen. Ofte er der allerede en tydelig bedring efter første behandling.

Græder dit spædbarn utrøsteligt så kontakt osteopaterne på Randers Børneklinik allerede i dag på tlf. 8643 3344 eller book en tid online - så skal vi nok hjælpe dig.