Book tid Ring mig op Kontakt

Frossen skulder behandling

En frossen skulder kan være en meget smertefuld og langvarig tilstand. Den er kendetegnet ved, at skulderleddets kapsel bliver irritereret og bliver mere og mere rigid. Dette forårsager markant nedsat bevægelighed samt smerter af skulderen.

Symptomerne kan i første omgang ligne andre skulderlidelser, og det er derfor vigtigt at få den korrekte diagnose, som typisk kan stilles ud for nogle simple tests. I nogle tilfælde er det dog nødvendigt med scanning for at udelukke andre lidelser. Symptomerne er gradvist tiltagende smerter, og af/påklædning bliver måske mere besværet. Efterhånden kan det blive svært at finde ro i skulderen selv i hvile, og søvnen bliver påvirket. Snigende vil skulderen blive mere og mere fastlåst.

I de fleste tilfælde kender man ikke årsagen til tilstanden, og det kan derfor opstå uden en bestemt hændelse. Det ses dog i nogle tilfælde efter fald eller operation af skulderen, at tilstanden kan opstå. Det er typisk personer i alderen 40-70 år, som rammes af tilstanden, og personer med sukkersyge er i øget risiko.

Skadens tre faser

Tilstanden opdeles typisk i 3 faser; frysefasen, den frosne fase og optøningsfasen.

  1. I frysefasen er skulderen oftest præget af mange smerter og en gradvist langsom indskrænkning af bevægeligheden. Fasen varer fra ca. 2-6 måneder.
  2. Den frosne fase bliver smerterne oftest mindre udtalte og domineres mere af udtalt stivhed af skulderen. Fasen varer fra ca. 3-6 måneder.
  3. Optøningsfasen bliver bevægeligheden af skulderen gradvist bedre og bedre, og smerterne er ikke længere dominerende. Fasen varer ca. 4-6 måneder.

Tilstanden er altså langvarig, og kan variere meget fra person til person.

Behandling af tilstanden er i starten rettet imod at smertelindre, som kan være en blanding af bløddelsbehandling, lette mobiliseringer, akupunktur samt smertelindrende øvelser. Når skulderen er mindre smertefuld, kan behandlingen rettes mod at bedre bevægeligheden både igennem behandling, men også mere udfordrende øvelser.

Kontakt os og få en tid i dag

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille en tid på Randers Skulderklinik, er du velkommen til at ringe på tlf.: 8643 3344 eller book en tid online, så finder vi en tid til dig allerede i dag.