Book tid Ring mig op Kontakt

Skæve kranier behandling hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Randers

En fødsel kan opleves som en fysisk stressende hændelse for barnet. Det kan i visse tilfælde påvirke vitale dele af barnets krop og strukturer i en negativ retning. Det kan vi gøre noget effektivt ved på Randers Børneklinik i Toldbodgade.

Hvorfor får barnet skævt kranie

Skæve kranier er et kendt fænomen hos babyer. Årsagerne til skæve kranier kan være mange, men påvirkningen under selve fødslen og en langvarig ensartet lejring er kendt som de mest almindelige årsager til problemet. Et fladt og skævt baghoved/kranie kan opstå, hvis babyen har en favoritside og derfor har en tendens til at ligge med hovedet drejet til den ene og samme side.
Barnets ensidige favoritside kan også være forårsaget af fejlstilling eller låsning i barnets nakke. Oftest er det de øverste nakkehvirvler, som giver en begrænsning i nakkerotation. Det vil medføre, at barnet har en klar tendens til at dreje sit hoved til modsat side af, hvor denne låsning er. Den ensidige hoveddrejning i liggende stilling vil derfor kunne udvikle skæve kranier.

Ved fødslen består barnets knogler og kranieplader primært af brusk, der er meget eftergiveligt og blødt. Det giver barnets krop en stor grad af elasticitet, så det kan passere problemfrit igennem fødselskanalen.

Denne elasticitet kan dog have den omkostning, at barnet kan pådrage sig spændinger og skævvridninger under selve fødslen. Det kan bl.a. resultere i fejlstillede ryg- og nakkehvirvler, flade baghoveder samt skæve kranier.
Det bløde og eftergivelige kranie har derfor en risiko for at blive skævt helt op til de første par måneder efter fødslen og på grund af det hurtigt voksende kranie, skal man sætte ind med en behandling så tidligt som muligt og gerne før ½-års alderen for at undgå større hovedskævhed.

Spædbørn kan også få skæve kranier pga. følgende:

  • Taget med sugekop eller tang
  • Manuelt træk f.eks. vanskelig skulderforløsning
  • Presset ud med eksternt tryk på maven
  • Født ved kejsersnit
  • Født med ansigtet først, stjernekigger stilling eller sædefødsel
  • Født for tidligt
  • Usædvanlig lang fødsel

Skævt kranie kan give mistrivsel

Et skævt kranie kan være medvirkende til, at babyen får smerter. Men det kan også være direkte årsag til afklemning af flere vigtige nerver.

Denne afklemning kan medføre problemer med fordøjelsen samt sutte og synke reflekser, søvnproblemer, refluks mv. I alle tilfælde kan babyen reagere med gråd.

Osteopatisk behandling af skæve kranier

På Randers Børneklinik hos Thomsen fysioterapi og Osteopati er vi specialuddannet i at undersøge og behandle spædbørn med forskellige dysfunktioner i kroppen herunder et skævt kranie.
Foruden at undersøge og behandle babyens kranie, undersøges hele babyens krop for asymmetri og spændinger, der kan være medvirkende til problemerne og disse korrigeres.

Behandlingsmetoden, som vi hos Børneklinikken bl.a. gør brug af ved skæve kranier, er kraniel osteopati.
Kraniel osteopati er en mild behandlingsform, hvor osteopaten behandler babyers skæve kranier med meget blide mobiliseringer og bevægelser. Dette hjælper med til at løsne spændinger, som barnet kan have fået under fødslen.

Behandlingen for et skævt kranie består ogsaa af nænsom massage og udspænding af hals- og nakkemuskulaturen samt blid mobilisering af nakken. Som forældreinstrueres I grundigt i forhold til specifik træning af barnets muskulatur og hensigtsmæssig lejring af barnet for at undgå permanent fladt baghoved.

På Børneklinikken i Randers giver vi os god tid til at lytte til forældrenes beskrivelse af problemet og stille specifikke opklarende spørgsmål således, at vi kan finde frem til årsagerne til, at din baby græder.
Vi har god erfaring med at kunne hjælpe babyer til bedre trivsel med osteopati og gøre dem smertefri.

Ring til Børneklinikken i Randers på 8643 3344 eller book en tid online - vi hjælper dit barn til en bedre og harmonisk trivsel.