Book tid Ring mig op Kontakt

Labrum behandling

Ledlæben sidder rundt i kanten af skulderbladets ledflade, som er formet som en skål. Denne er med til at stabilisere leddet og kan typisk blive beskadiget ved pludselige traumer såsom et uventet skub, træk bagud i armen eller ved gentagende overbelastende bevægelser såsom kastebevægelser.

Biceps

Den ene bicepssene, som udspringer fra øverste del af ledlæben, kan ved én kraftig eller flere gentagende sammentrækninger rive ledlæben fri fra ledskålen, som den sidder på. Sker dette, mister ledlæben sin stabiliserende effekt, og man kan få problemer med at løfte ting ude fra kroppen. Da problemet involverer bicepssenen, kan man samtidig opleve smerter og svaghed i armen, når man skal bøje albuen med modstand på.

Der opstår smerte i skulderområdet med det samme en løsrevet del af strukturen kommer i klemme i leddet. Samtidig oplever man ofte en smuttende og låsende fornemmelse i leddet.

Hvad kan der gøres

I starten af et behandlingsforløb er det vigtigt at finde ud af, i hvilke situationer smerterne opstår. Graden af stabilitet i skulderleddet undersøges også ved hjælp af tests, hvor skulderen belastes i let grad i yderstilling henholdsvis med og uden støtte til skulderleddet. Et genoptræningsforløb til denne type skuldersmerte skal gerne opbygges langsomt, men ses der ingen gradvis fremgang, vil man ofte overveje at udføre en kikkertundersøgelse, hvor man i samme seance vil forsøge at fastsætte ledlæben til ledskålen igen.

Kontakt os og bestil tid allerede i dag

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille en tid på Randers Skulderklinik, er du velkommen til at ringe på tlf.: 8643 3344 eller book en tid online, så finder vi en tid til dig allerede i dag