Book tid Ring mig op Kontakt

Hjernerystelse behandling hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Randers

Har du været så uheldig, at have pådraget dig en hjernerystelse med efterfølgende ubehagelige og generende symptomer? Så kan du få professionel hjælp hos specialteamet på Randers Hovedpineklinik i Toldbodgade.

Hvert år rammes 25.000 danskere af en hjernerystelse forårsaget af et traume eller ryk mod kraniekassen. Langt de fleste er heldigvis fri for gener efter nogle uger. Men for et forholdsvis stort antal mennesker vil generne ikke gå væk, og de har vedvarende problemer.

Hvad sker der ved en hjernerystelse

En hjernerystelse er en lille hjerneskade forårsaget ved at en ydre påvirkning har ramt kraniet og dermed hjernen med et slag eller kraftig ryk. Det bevirker, at hjernen bevæger sig uhensigtsmæssig inde i den lukkede kraniekasse og der sker mikroskopiske skader på hjernevævet. 

Symptomer på hjernerystelse

En hjernerystelse har forskelligt forløb fra menneske til menneske. Men ofte vil man være præget af at være forvirret og generel utilpas de første par dage efter uheldet. Men følgende symptomer kan ofte også dukke op:

  • Hovedpine
  • Svimmelhed især ved stillingsændring
  • Lys- og lyd følsomhed
  • Koncentrations - og hukommelsesbesvær.
  • Kvalme
  • Træthed
  • Muskelspændinger især i nakken.

Hovedpine er ofte en af de mest generende symptomer på hjernerystelse. Man ser ofte at hovedpinen er et af de sidste symptomer, som varer ved, efter at de andre gener, fra hjernerystelsen, er forsvundet.
Hovedpinegenerne efter en hjernerystelse kan både ligne spændingshovedpine samt migræne. Havde man en tendens til hovedpine forud for hjernerystelsen, så vil der ofte ske en forværring af denne både i intensitet og hyppighed.

Hvordan behandler vi symptomerne efter hjernerystelse

Behandlingen efter en hjernerystelse omfatter generelt hele kroppen. Vi tjekker nakken, hele ryggen, bækken samt organ system. Laver teknikker, så vi generelt kan få kroppen til at falde til ro, og komme mere i balance. Det er mobiliseringer, muscle energi teknikker, manipulationer, cranio sacral terapi og træning. Vi vælger den vej, der giver mening for den enkelte, og det smerte/funktionsniveau de er på lige nu.

Behandlingen er generelt meget blid, da patienten ofte reagere meget på behandling, i hvert fald til en start. På sigt kan vi tage mere ved, og ligge mere og hårdere træning på.

Få en tid allerede i dag - Vi kan hjælpe dig

Gå ikke for længe med dine symptomer efter en hjernerystelse. Få hjælp fra specialteamet på Randers Hovedpineklinik. Ring og få en tid på 8643 3344 eller book online. Vi glæder os til at hjælpe dig.