Book tid Ring mig op Kontakt

Hvordan foregår genoptræningen?

Ligesom hvert enkelt menneske er unikt, skal den neurologiske genoptræning tilpasses individuelt. Selv om man gerne vil sammenligne sig med andre i samme situation, så er det desværre ikke muligt, når det drejer sig om en neurologisk sygdom. Hvad der virker godt af genoptræning og behandling for den ene, kan nødvendigvis ikke overføres til den anden. 

Hos Randers Neuroklinik hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati er det dig, der er i centrum. Selvom vi har oplistet en række genoptræningsmuligheder, som kan gøres brug af, så kan vi på Neuroklinikken sammensætte din genoptræning, så den passer til dig, dine behov og umiddelbare ressourcer. Vores genoptræningstilbud er kort og godt fleksibelt og altid tilpasset den enkelte.

På Randers Neuroklinik udfører vi løbende forskellige tests igennem hele genoptræningsforløbet. Det gøres på alle genoptræningsformerne, om det er på det intensiv forløb, holdtræning eller det er på den vedligeholdende vederlagsfri genoptræning. Det gøres, fordi vi ser, at fremgangen normalt er tydelig uge for uge, samt at det er en yderst motiverende faktor i genoptræningen.

Neuroklinikken inddrager de pårørende

Når et familiemedlem rammes af en neurologisk skade, sygdom på hjernen eller rygmarv, så vil det uvilkårligt påvirke hele familien. På Randers Neuroklinik ser vi de pårørende som en vigtig del af genoptræningsforløbet. Vi inddrager pårørende, når det findes relevant. 

Er du pårørende til en genoptræningspatient, er du altid velkommen til kigge med under genoptræningen. Har du lyst til at sidde og tage dig en velfortjent pause og slappe lidt af, så kan du opholde dig i vores hyggeområde og få en kop frisklavet kaffe eller the. 

Forundersøgelsen

Første gang du kommer på Randers Neuroklinik, vil vi altid starte med en grundig forundersøgelse, som varer 45 min. For at sammensætte den helt rigtige individuelle genoptræningsplan er det vigtigt at få en grundig afdækning af alt omkring din sygdom og de problemer, den har medført. Vi finder ud af hvilke former for genoptræning, der virker bedst netop for dig. 

Vi prioriterer altid at sætte os grundigt ind i din forhistorie via samtale. Endvidere undersøger vi din aktuelle fysiske formåen.

Det er en god ide, hvis du tænker over og eventuelt nedskriver nogle eksempler på nogle hverdagsting, du ønsker at kunne håndtere bedre. 

Hvis du har mulighed for det, bedes du medbringe følgende, når du skal til forundersøgelse hos os. Du kan evt. hente de relevante notater på Sundhed.dk

  • En kopi af en fysioterapeutisk eller ergoterapeutisk slutstatus fra hospital eller anden offentlig genoptræningsafdeling 
  • Et udskrivningsnotat/epikrise
  • En neuropsykologisk status
  • genoptræningsplan fra hospital/kommune

Forundersøgelsen vil indeholde følgende

  • En afdækkede samtale hvor vi roligt taler om alt lige fra sygdomsforløb, problematikker i hverdagen, dit mål for genoptræningen m.m. 
  • En grundig fysioterapeutisk og ergoterapeutisk undersøgelse af din aktuelle fysiske formåen.
  • Afklaring af praktiske forhold som genoptræningsmængde, intensitet, træningsform og uge tidsplan for selve genoptræningen.

På baggrund af forundersøgelse og samtale udarbejder Neuroklinikken en anbefaling om genoptræningsforløbet og dit genoptræningspotentiale.

Vil du aftale tid til forundersøgelse, har du spørgsmål, brug for yderligere information eller har du behov for at snakke med en af behandlerne fra klinikken, så er du eller dine pårørende altid velkommen til at ringe i klinikken på tlf. 8643 3344.

Det samme gælder, hvis du har behov for at se klinikken rent fysisk og se hvilke rammer, vi kan tilbyde til din genoptræning.