Book tid Ring mig op Kontakt

Scapula behandling

Skulderbladet er bundet op af en masse muskler og danner sammen med overarmsknoglen og kravebenet skulderleddet, som er kroppens mest bevægelige led. Skulderbladets yderste del danner en form for skål, hvilket er skulderens ledskål. I tilfælde af at nogle af skulderbladsmusklerne bliver forstyrret eller helt inaktive, kan det dermed påvirke hele skulderens bevægemønster. I nogle tilfælde kan man se, at skulderbladet står og drejer eller vinger både før og under bevægelse af armen. Dette kan give smerter og er et typisk tegn på, at muskulaturen er forstyrret.

Prognosen for et godt resultat

Problemet kan opstå efter en akut skade eller langvarig inaktivitet f.eks. efter en operation, hvor armen er blevet skånet. I disse tilfælde er prognosen moderat til god. I enkelte tilfælde kan problemet være på baggrund af en underliggende sygdom eller være medfødt. Her er prognosen for et godt resultat langt dårligere.

Hvad skyldes smerterne

Smerterne opstår ofte fordi, de ændrede bevægemønstre laver en muskelsene afklemning et sted i skulderen. I starten af forløbet undersøges skulderen evt. ved, at man først stabiliserer skulderbladet ved at holde det ind imod kroppen og næstefter prøver at hjælpe skulderbladet opad i takt med, at patienten selv løfter armen. Oplever man tydelig forandring i forbindelse med dette, kan smerterne stamme fra skulderbladet.

Kontakt os i dag og bestil et behandlingsforløb

Et behandlingsforløb omhandler ofte en del træning af skulderbladsmuskulaturen for at genskabe normale bevægemønstre for armen.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille en tid på Randers Skulderklinik, er du velkommen til at ringe på tlf.: 8643 3344 eller book tid online. Så finder vi en tid til dig allerede i dag.