Book tid Ring mig op Kontakt

Svimmelhed - behandling hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Randers

Mange danskere lider dagligt under svimmelhedsanfald. Det kan mærkes i deres hverdag og  livskvaliteten som helhed. Få gjort noget effektivt ved din svimmelhed. Kontakt specialteamet på Randers Hovedpineklinik i Toldbodgade.

 

 

 

.

Svimmelhed - hvad skyldes det? 

Der kan være mange årsager til svimmelhed, men det er især tre systemer, der kan have stor indvirkning på dine svimmelhedssymptomer.

Nerveimpulser fra leddene og musklerne i kroppen. Her er det især fodsålerne og nakkens led, der er vigtige. Nakkerelateret svimmelhed skyldes nedsat bevægelighed og/eller fejlstilling i nogle af nakkens led. Dette suppleret med en spændt og hård muskulatur i samme region. Disse faktorer kan resultere i at der sendes fejlagtig information til hjernen om hovedets stilling og bevægelse - hvilket kan fremprovokere din svimmelhed. Denne type svimmelhed, er formentligt en af de mest almindelige årsager og det er vi eksperter i at behandle på Randers Hovedpineklinik. 

Balanceorganet i det indre øre. Positionssvimmelhed kan være påvirket af såkaldte ørekrystaller, der sidder forkert i vores balanceorgan i det indre øre. Vores balanceorgan er medvirkende til at informere hjernen om hvordan vores krop er placeret ift. rummet. Om vi sidder, står eller ligger. Om vi har hovedet nedad eller opad osv. Fejlplacerede ørekrystaller giver forkerte signaler til hjernen - og det kan udløse din svimmelhed. Øresten kan vi også undersøge for og behandle på Randers Hovedpineklinik.

 

Synet. Vores evne til at holde balancen styres af et kompliceret samspil mellem disse tre systemer. Sygdom eller ændret funktion i et eller flere af disse systemer kan give svimmelhed. 

At være svimmel kan være dybt ubehageligt og er en fornemmelse af at omgivelserne bevæger sig. Det sker ved, at det enten drejer rundt (gyratorisk svimmelhed) eller bevæger sig fra side til side (nautisk svimmelhed).

I mere sjældne tilfælde kan svimmelhed skyldes problemer med hjertet, blodtryk, sygdomme i centralnervesystemet. Svimmelhed opleves også relativt hyppigt af patienter der er forkert medicineret, virus på balancenerven, med stress, angst eller depression som en del af deres symptombillede.

Vi anbefaler altid at du kontakter egen læge såfremt du har være svimmel over et stykke tid. 

Hvordan kan jeg blive fri for min svimmelhed

Det er vigtigt at blive grundig undersøgt for at finde årsagen til din svimmelhed og ikke mindst udelukke en alvorlig sygdom. Dernæst kan en effektiv behandlingsplan iværksættes.  
 
På Randers Hovedpineklinik er du i de bedste professionelle hænder, når det gælder behandling af svimmelhed. Du undersøges grundigt og får en forklaring og årsag til din svimmelhed.  
 
Ved hjælp af en kombinationsbehandling af Nyholm behandling, fysioterapi, osteopati, massage og akupunktur vil vores specialteam genoprette bevægeligheden i nakken og normalisere funktionen af nakkens led og muskler. Musklerne bliver afspændt og bløde, så de igen fungerer optimalt. Der bliver yderligere arbejdet med korrektion af kropsholdning og snakket om ændring af eventuelle arbejdsstillinger.

Den første gang du kommer på klinikken

Ved den første konsultation på Randers Hovedpineklinik skal du afsætte mindst 45 min. Vi starter altid med en snak omkring din problematik og baggrund for din svimmelhed. Dernæst bliver du grundig undersøgt for at finde årsagen til din svimmelhed. Dette udmønter sig i en behandlingsplan. 

Hovedpineklinikken arbejder uden for sygesikringen, så der behøves derfor ikke en lægehenvisning for at komme i behandling. Du får ingen tilskud fra sygesikringen men det gør du derimod såfremt du er medlem af sygeforsikringen Dk. Vi samarbejder med de fleste forsikringsselskaber, men kontakt dem gerne inden første konsultation for accept.

Få en tid allerede i dag

Hvis du vil af med din svimmelhed, så kontakt specialteamet på Randers Hovedpineklinik i Toldbodgade og få en tid i dag. Ring på 8643 3344 el book en tid online. Vi glæder os til at hjælpe dig. 

Relevant holdtræning