Book tid Ring mig op Kontakt

Mellemørebetændelse - behandling hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati i Randers

Er du en af de mange forældre, der har et barn, som ligger søvnløs og skrigende hele natten? Så kan det være, at dit barn lider af mellemørebetændelse. Det kan vi, hos Randers Børneklinik i Toldbodgade, gøre noget effektivt ved, da vi har stor erfaring og ekspertise i at hjælpe børn fri af øreproblemer.

Kontakt os derfor allerede i dag, så dit barn hurtigst muligt kan komme i behandling for mellemørebetændelse, og I alle kan få en god nattesøvn igen.

Osteopaten kan hjælpe ørebørn

Hver dag modtager vi mange børn med øreproblemer på vores Børneklinik i Randers. Forældrene vil gerne have et godt alternativ til symptombehandlingerne, som er et operationelt dræn eller medicinsk behandling af deres lille barn.

Ofte er forældre til ørebørn blevet præsenteret for følgende behandlingsmuligheder:

  • At afvente for at se om øreproblemet går over af sig selv
  • At give penicillin med det resultat, at barnet kan få maveproblemer pga. antibiotikakuren
  • At få indlagt dræn hvilket kræver, at barnet lægges i fuld narkose. Der er ingen garanti for at et dræn hjælper på øreproblemerne, og vi kender til en del tilfælde, hvor drænet falder ud og må genindsættes.

Ved første besøg på Randers Børneklinik går osteopaten ind og laver en grundig undersøgelse for at finde årsagen til mellemørebetændelsen. Som osteopater er vores store force, at vi ikke kun ser og behandler på symptomerne men på hele barnet. Vi ved, at væske på ørerne og mellemørebetændelse ofte vender tilbage, når børnene udelukkende bliver tilbudt symptombehandling.

De ting, som osteopaten typisk behandler i forbindelse med mellemørsbetændelse, er spændte muskler og fejlstilling af temporalknoglen. Temporalknoglen er den knogle, der danner øret.
Osteopaten behandler med blide og sikre teknikker for at normalisere barnets immunforsvar og stabilisere nervesystemet. Endvidere arbejder osteopaten direkte med bindevævet og kraniet.
Derudover bliver du som forældre instrueret i øvelser, som kan drænere øret.
Det er vores erfaring, at den osteopatiske behandling, med fordel, kan understøttes af medicinsk tillægsbehandling via egen læge.

Hvorfor opstår mellemørebetændelse?

Næst efter forkølelse er mellemørebetændelse den mest almindelige infektionssygdom hos børn.

Og derfor er det for os forældre mere reglen end undtagelsen, at vores børn kommer til at lide af mellemørebetændelse. Faktisk er det op til 10% af alle børn under 7 år, der får denne lidelse. Og heraf lægger speciallæger hvert år over 60.000 dræn på børn under fuld narkose, hvilket svarer til at 3 ud af 10 danske børn har fået indsat dræn inden deres 5-års fødselsdag.

Mellemørebetændelse er en infektion i slimhinden i mellemøret. Den opstår ofte i forbindelse med en forkølelse eller infektion i de øvre luftveje. Betændelsen kan både komme på grund af en virus eller bakterier. Betændelsen gør, at der kommer pus, og trykket i mellemøret stiger. Det giver smerter og en fornemmelse af at have en prop i øret på barnet. Det er typisk, at smerterne er værst om natten, når barnet ligger lavt med hovedet. De fleste børn vil også opleve at få feber. Som osteopater mener vi også, at grunden til, at barnet får disse infektioner er, at dets immunforsvar ikke fungerer optimalt.

De praktiske behandlingserfaringer er gode

Der findes ikke megen forskning på området i forhold til behandlingsmuligheder til mellemørebetændelse. Deri er området stadig så nyt, at evidensen ikke er kommet helt på plads endnu. Men teorien skal ikke rokke ved det faktum, at de osteopatiske behandlingsresultater på diagnosen mellemørebetændelse er gode, da rigtig mange børn bliver fri for deres øresmerter og undgår dræn på baggrund af den osteopatiske behandling.

I lande som Tyskland, Schweiz, England, Østrig og Frankrig har man i mange år arbejdet med osteopatisk behandlingstilbud til ørebørn. Her arbejder læger og osteopatiske behandlere tæt sammen for at komme øreproblemerne til livs, hvilket har givet gode resultater.

Skal vi hjælpe jeres barn af med øreproblemerne på en sund og sikker måde. Så kontakt osteopaterne på Randers Børneklinik i Toldbodgade allerede i dag på 8643 3344 eller book en tid online på ikonet herunder.