Book tid Ring mig op Kontakt
Instruktører: Torben Sorgenfrei & Henriette Glerup

Deltagerne er visiteret til dette hold af den behandlende fysioterapeut, der vurderer, at ryghold er et godt supplement til behandlingen/forebyggende for tilbagefald efter endt behandling.

Fælles opvarmning på ca. 15-20 min. hvor vi får rørt alle led igennem. Der lægges stor vægt på at bevæge kroppens led til yderstilling. Fælles udholdende styrketræning med mange gentagelser på niveau 1 og på niveau 2 & 3 vil den fælles styrketræning være af lidt mere krævende karakter ift. ryghold 1. Samt vil der på niveau 2 & 3 være færre gentagelser, men med større belastning.

Ofte anvendes blot egen kropsvægt, håndvægte og elastikker kan også inddrages. Der er fokus på "korset" træning med aktivering af stabiliserende mave/ryg muskulatur - incl. bækkenbund.

Niveau på deltagerne:

Ryghold Niveau 1: Lavt/Mellemniveau. Alle skal selv kunne komme til/fra gulv og kunne gå på trapper. Der tages hensyn til individuelle skavanker/krav.

Ryghold Niveau 2: Mellemniveau. Alle skal selv kunne komme til/fra gulv og kunne gå på trapper. Der tages hensyn til individuelle skavanker/krav.

Ryghold Niveau 3: Højt niveau. Rygproblematikken må ikke være en hindring i en opvarmning med puls. Der tages i mindre grad hensyn til individuelle skavanker/krav, og deltagerne skal kunne udføre "high load træning", dvs. pulstræning med hop og løb samt hårdere styrketræning.